22 April 2009

SaaT-SaaT iTU...

aSSalammualaikum pembaca2 blog puteri.

Ari ni puteri nk cite lak saat2 sebelum & slps puteri dibelah.

Pada tanggal 13.04.09 pada pukul 9 pg puteri telah dimasukkan kedlm bilik operation. afiq & papa sm2 mengiringi isterinya utk dibelah. perasaan puteri ketika itu hanya allah yg tahu. rs nk cabut lari pon ada.


Puteri telah ditempatkan di tingkat 2, wad orkid 4 di spital pakar an-nur, bangi. Puteri telah memilih bilik tuk seorang bg memudahkan & keselesaan anak2 puteri bila melawat puteri nanti. bukan apa, klu kongsi2 bilik puteri takut anak2 puteri buat bising dan akan mengganggu ketenteraman org lain yg sakit tu pulak.
mcm biasalah klu dah kena tahan kt spital, maka kena godek2lah gan nurse. nilah hasilnya...nurse memasukkan jarum kt tgn utk memasukkan air dan segala ubat melalui tgn.

Puteri sempat berposing gan afiq sebelum masuk kebilik operation. ari operation ni, afiq meminta izin drp papa tuk tak ke sekolah. alasan afiq dia nk tgk puteri & nk tmnkan puteri slps operation. kali ni papa izinkan sbb papa terasa yg afiq sebagai anak sulung dah menunjukkan tanggungjwb & prihatinannya kt mama.
Misi operation akhirnya berjaya. papa kata pukul 10.30am puteri telah dihantar ke wad. ini bermakna operation puteri hnya memakan masa selama 1jam setengah shj. nurse siap tunjuk tonsil yg telah dikeluarkan. tapi mn nak perasan, time tu puteri masih mamai disebabkan ubat bius yg masih ada.
Rasa puteri, puteri mula rs stabil dekat pukul 2ptg. tapi bila dah mula sedar, setiap kali puteri cuba duduk dr baring, puteri akan muntah. kali ni bkn muntah air @ muntah apa2 tah. tapi muntah darah. first time muntah tekejut jugak knpa darah yg kuar rupa2nya darah tu merupakan darah2 hasil dr operation. oiiiii takut puteri tengok. kuar darah yg melambak2. puteri muntah darah ni smpi kemalam. bila papa tnya pada doktor knpa muntah ni bpanjangan, doktor kata mungkin puteri tak tahan & alahan pada ubat bius. tu yg muntah smpai kmlm. aduhhh hnya tuhan saja yg tahu sakitnya.


Afiq & amin yg rs seronok sgt bila puteri dimasukkan ke spital. apa korang ingat mama korang ni bwk korang tido kat hotel ker. ...dua beradik ni siap berebut2 nak tido atas katil ni. ya ampunnnnnn....
Masuk ari yg ke2, puteri rs dah mula lega. muntah pon dah stop. cuma badan je rs sakit2. Slps dr khairul (pakar ENT) check puteri pd sebelah ptg, puteri dibenarkan balik ke rumah. hilang rs sakit tuk seketika bila degar doktor kasi balik. tak larat oooooo, asyik kena cucuk ubat je gan nurse.
Puteri nk ucapkan bebanyak terima kasih kpd kwn2 opis yg sudi dtg spital dan kpd biras puteri yg tsyg, puan sri maya & suami krn sudi meluangkan masa tuk melawat puteri.
thanks a lot....Puteri sayang korang sume & doakan puteri cepat sembuh k...

3 ulasan:

Fighting0594 berkata...

My dear friend,I am deeply attracted by your well-designed blog!So,dear friend,I‘d like to learn from you to make my blog about Jordan shoes as good as you!Air jordan,my great love, Michael Jordan,the greatest flying-man of NBA basketball player,his diligence & extraordinary skills affect my life greatly. I fall in love with the series of Nike air jordan deeply! Welcome you to visit here! I am convinced that you will get impressed with Michaec Jordan,and love air jordan shoes with excellent quality!

danishahumaira berkata...

sapa yang sakit ni

minna minna berkata...

sapa la sebenarnya yg sedang sakit itew..? afiq? amin? or mama is nyer..? aku konpius...wakakaka..makan la ubat.. oooo g 1...sore mu itew dah back to normal lum?