9 April 2009

1 KeJaDiaN D TenGAHaRi

Kembali bersiaran...wahhhh dah cam kt dlm tb lak dah...

Pembaca2 puteri yg dikasihi sekelian...korang masih ingat tak entry puteri ari selasa lepas yg puteri dok mengarut PANASSSS, PANASSSSS tu....entry btajuk SHIBUKNYA AKU ARI NI. Apaaaaaa tak ingatttttt...apalah korang ni, belum tuo dah pelupa. hahaha...

Ari ni ada sikit kelapangan, leh ar puteri melalut kt umah puteri ni. Kejadian ni terjadi ari selasa lepaslah bersamaan dgn 07.04.09 pada pukul 12.00 tghr.....

Cetinya cenggini...papa puteri ada check up kt spital ari tu. oleh krn adik badik tak ramai, puterilah yg btanggungjwb tuk ambik mama & papa kt spital. Tepat kul 12.00 tghr, puteri tima kol dr mama kesayangan puteri.

mama : puteri, mama dah sudah ni urusan kt spital. leh ar dtg ambik mama.
puteri : ooo cepatnya settle. oklah tunggu jap dlm kul 12.45 puteri smpailah.

maka, terhentilah percakapan tepon kami. puteri pon mintalah izin dr bos tuk kuar cepat dr opis.(time kasih bosh yg baik ati...huhuhu)

Dgn rasa tanggungjwb & penuh kasih syg thadap org tua, puteri sanggup meredah jln 'jem' menuju ke HUKM. sbelum kuar opis, sempat col papa ajak tmnkan puteri ambik mama & papa kt spital tapi papa kata dia tgh bz, takleh kuar. takpelah mcm puteri tak biasa drive sorang2 lak. tapi papa sempatlah pesan jgn drive laju2. 10q papa...

gmbr ni di snap masa tgh tunggu lampu merah. sompek den posing.

Seperti yg dijanjikan, tepat kul 12.45pm puteri smpi kt spital. smpai je mama & papa takde kt tmpat yg dijanjikan. dlm ati, takpelah agaknya mama & papa tunggu ambik ubat kot..

tunggu, tunggu, & punya tunggu takde gak. ari dah kul 1.15pm dah ni. peyut dah bdondang syg, bkeroncong & sgala iramalah. tapi tak gak muncul2. cuaca panas lak tu, hati lg lah panas. rs cm nk parking kete nk carik mama & papa puteri ni. tapi tempat parking kemain jauh. nk parking kt tepi2 jln takut kena saman. aduhhhhhh.....nk kol mama, mama tak pakai hp. ya allah mn aku nk carik ni & puteri mmg harap2 mama puteri col puteri saat2 ni.

tgk jam dah kul 1.45pm. cmne ni...tiba2 hp puteri bunyik. tgk no, sm no public phone yg puteri trima tadi. suara mama puteri pon dah ala2 incredible hulk dah.

mama : puteri, ko kat ne ni.
puteri : kt spitallah. dr tadi dah tunggu knpa takde.
mama : mama tunggu kt depanlah ni. tak nmpk ko pon.
puteri : depan mn ni. puteri kt hukm dah ni
mama : haaaaaaaaaaaaaaaa...ko kt hukm wat apa. mama kt spital PUTRAJAYA lah...
puteri : bila masa papa ada checkup kt PUTRAJAYA. Papa kan selalu kt HUKM.
mama : tulah ko...cepat dtg sini.

Bayangkanlah kengkawan, puteri rasa nk terangkat punggung & rs nk bunuh diri jer saat2 tu. rs kecewa, nk meraung, nk mjerit sume ada. salah sapa ni. salah puteri @ mama puteri. mmg mlm kemarin puteri tak tanya pon kt spital mn & mama pon tak ckp dah tukar spital. mmg puteri mati2 an ingat spital tu sbb ayah puteri setiap bulan akan kesini tuk check up.

Puteri terus meraung & menangis sorang2 dlm kete. dah tak pedulik klu org nmpk ker, apa ke. lantak koranglah. terasa diri begitu bodusssss, bengap & poyo skali diri aku ni. dlm nangis sorang2 tu terus capai tepon & col papa. nk mengadulah konon2 nyer. bila degar je suara papa, lg kuat puteri mnangis. at least dgn cara ni, puteri dpt luahkan perasaan puteri ni. papa yg setia mendegar, masih tinggalkan pesan lg kt puteri sbelum letak phon, "sabar jelah. diaorg tu org tua. kang mak ayah naik kete, jgn bising2 lak. mengaku jelah salah". aduhhhh mmg tekanan tul saat2 tu. luar dlm terasa HOT!!!! HOT!!!! HOT!!!..

Sampai spital Putrajaya dah dekat kul 2.30ptg. aiiii nsblah mak ayah puteri. klu org lain dah lama puteri tinggalkan & dendam 44 ari. huhuhu...

smpai opis kul 3.15. puteri sempat said sorry kat bos & cite hal sebenarnya. tgelak bos bila degar..gelak ikhlas ke tak ni bos...hahaha..

4 ulasan:

Hotmama berkata...

hahahahahahahahahha....saya pun nak gelak jugak lah.

Ma'am_Chelsea berkata...

Ala ciannye kat dier...

Klau lynn pun, rse2 dah nangis kot..

Yela, jarak HUKM ngn Putrajaya pun leh tahan jgk tu..

Sabo ek...

Nmpaknye next time kene tnye betui2 la sblm bertindak... Tui x? :)

Ibuhani berkata...

cobaan yg amat2 besar tu...x leh marah sbb.....nanti kena jual....he3 x leh marah... sbb mak n ayah tu...byk. sabar byk.....pahala tlg mak n ayah.Anak yg baik pu3 ni kan...

PuTeRi BoNgSu berkata...

to hotmama, ma'am chelsea & ibu hani-thanks a lot.
nsb mak ayah sndiri.klu org lain puteri ttp jemput tapi lepas tu puteri akan turunkan org tu kt tepi jln.bio dia jln kaki balik umah..