2 April 2009

BoNgOK SunGGUH Dak iTU

Tghr tadi puteri gi mkn kt bintang(dulu warta), pas mkn2 puteri & t geng roung2lah kt kedai2 kt bwh tu. sorang drp kwn puteri ni pon berentilah kt kedai kecantikkan ni. ala kedai jual sabun2 muka, pil2 tuk cantik, pil tuk kacip & yg bkaitanlah gan benda2 cantik ni.

kwn puteri ni pon tanyalah kt salesgirl ni :-

kwn : byk2 produk kt sini mn yg elok yer ??
salesgirl : sume produk elok. bgantunglah dgn kulit muka ( jwb gan ala2 org tak mkn. malaslah tuuu..)

puteri tgk muka kwn ni dah berubah sikit. dlm hati puteri cmni ker gaya ko bcakap gan customer. tapi kitaorg masih leh terima lg ckp dak ni. turn puteri lak tnya psl harga sabun. kononnya sajelah nk survey harga.

puteri : sabun carrot brand ### tu brpa rega kt sini ek.(pdhal dah nmpk rege)
salesgirl : 13 hinggit (masih lg gan ayat kmalasan)
puteri : tak leh kurang ker
salesgirl : sabun tu mmg tak leh kurang...
puteri : kedai kat atas dpt jer 12 hinggit.
salesgirl : gi ar naik atas.
puteri : terus tergamam & terus blah.

puteri langsung jadi terkedu. tekunci mulut ni siutttt. tak sangka lak dak tu leh ckp cmtu. puteri sebenarnya tak kisah pon brpa rega benda tu. tapi jwblah gan beradap sikit. weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kurang ajar betullah ko. dulu mak bapak ko tak ajar ke adap2 nk bcakap gan org. dulu gi sek ke tak. cikgu2 tak ajar ke ko sivik ...bodohhhh, bengap, lahawauu tullah, dahlah tak lawa, gemuk. mmg patutlah ko keje jadi salesgirl jer. mmg aku doakan muka ko tak cantikkkklah smpai bila2...

Nanti aku sebarkan cite ni kt adik bradik aku, mak aku, biras2 aku, spupu2 aku, kwn2 aku & sume jiran2 aku jgn dtg & beli kat kedai ko. apa ko ingat kedai ko sorang je ke yg bniaga kt situ. boleh blahlah oiiiiiiiiiiiiiiiiii...tak lama lg tutuplah kedai ko tu...

Ehhhhh lupa lak nk bgtau location kedai ni. alaaaaaaaaaaaaaa...kedai ni belah tepi sekali, sebelah tempat yg kita jln kaki menghala naik ke atas dr tempat parking, bdepan gan kedai jual2 bj, sebelah lak gan kedai jual kaset2 & cd2 agama. korang leh agakkan..

Weyyyyyy jaga ko....tak hingin aku gi kedai ko lg...Aku BOIKOTTTTTTTTTT kedai ko smpai bila2...

6 ulasan:

shibam.blogspot.com berkata...

ko pergi balik kedai tu now now now, ko suruh dia baca blog ko hari ni gak, paham tak ni. Ek eleh tak pasal2 aku pun emosional sekali

PuTeRi BoNgSu berkata...

nak jer aku ramas2 mulut dia kak shibam. menyesal smpai skrg sbb aku x menjwb!!!

danishahumaira berkata...

ini betul2 marah, eleh tadi tak nak ko hentam dia, da balik baru nak bom kat blog, tak gentlewoman la he he he, aku tak dengar tadi kalo tak da dapat ayat power

PuTeRi BoNgSu berkata...

tulah ko...lgsung xleh jadi bodyguard aku.klu jadi bodyguard aku agaknya, ko tau aku dah kena tembak jer.huhuhu..

yuyee cap limau berkata...

saye slalu gak g bli kat warta..serius mmg pekerja@kuli blagak nk mampos..geram nie geram..
tu la bl depan2 dorg kt jd tergamam xtau nk kate ape..tp bl teringat blik,mak aihh geram gile..

mawar berkata...

ish sungguh kurang hajo budak tu..nnti bila2 akak nk singgah lak..tapi spare cili api dulu dalam beg