21 Januari 2009

TakZiaH

Assalammualaikum,

Malam semalam papa terima col dr Hafiz(adik ipar) yang mengatakan makcik Dayang meninggal dunia kerana sakit paru-paru berair.

Allahyarhamah adalah jiran kepada ibu mertua puteri.

Memang dari petang semalam masa puteri ambik anak kt umah M.I.L, M.I.L dah bagitau yang allahyarhamah dah sakit tenat. Tup-tup dalam pukul 8.45 mlm, dapat col mengatakan arwah dah meninggal. Selepas dapat col, papa terus balik umah M.I.L untuk menziarah.

Pagi ni papa ambik half day dan puteri pulak kul 10 am tadi kuar sekejap dari opis untuk menziarah. Puteri sampai tadi jenazah sedang dimandikan.


Gambar ni puteri ambik masa puteri baru sampai kt umah Allahyarhamah. Cukuplah sekeping yer, jgn MAIN GILA kat umah orang meninggal pun nak ambik gambar. ...

Puteri berkesempatan melihat jenazah dikapankan. time ni puteri berdiri kat muka pintu masa tengok ni. papa pulak berdiri kat tepi pagar umah arwah, tau tak apa papa suruh puteri buat.... papa bagi isyarat suruh puteri ambik gambar masa arwah dikapankan. cehhhhhhhhhhh...klu nak perli aku pon agak-agaklah...

Puteri doakan semoga roh Allahyarhamah dicucuri rahmat dan ditempatkan bersama orang-orang yang beriman. Sama-samalah kita menghadiahkan AL-FATIHAH kepada Allahyarhamah.

AL-FATIHAH ....

3 ulasan:

shibam.blogspot.com berkata...

wah bagus betul menantu mak gayah ni pergi berziarah. menantu hantu mak gayah sorang ni bagi sumbangan dengan sedekah fatihah je. baik kan menantu hantu mak gayah ni

PuTeRi BoNgSu berkata...

PUTERI BONGSU mmg bagus dalam bab2 cmni..hahaha

danishahumaira berkata...

dlm hati aku smlm jgn la bdk ni amik gambar mmg wat keje gile la tu ha ha ha, alfatihah buat allayarhamah