28 September 2009

RaYa Ke 3 & 4

Assalammualaikumwarahmatullah,

Selamat bkerja sume...

Jom kita mulakan keje kita ari ni dgn penuh semangat & penuh dedikasi. adehhh sebenarnya ayat2 ni just tuk menguatkan semangat puteri je sbb puteri masih berada dlm mood beraya sakan adanya. harharhar..

Tgh bsemangat nk buat keje, tiba2 bos ckp kt puteri, dia nk kuar gi UKM. terus semangat keje tadi btukar menjadi semangat nk update. makanya ari ni puteri akan menyambung kembali mengupdate cite2 sepanjang seminggu kita beraya.bmcm2 episod akan puteri citekan disini. Kira boleh mengalahkan episod wadi ununglah..

Kisah Raya pertama telah pon puteri citekan.

Jadiknya puteri akan mulakan disini dgn cite raya yg seterusnya.

Pada ari raya yg ke 3, destinasi puteri pd sebelah pg hingga ke tghr ialah mbawa ke2 org tua puteri ke umah pkcik2 puteri di sg ramal & sg merab. Perjalanan kami sungguh jauh yer. sekitar 15-20 minit shj pjalanan kami dr umah.cehhh tak teruja sungguh pjalanan kami. huhuhu..

Setelah selesai beraya keumah pkcik2 sebelah puteri, puteri anak banak terus ke Fasa 4,Bangi.

D Bangi pula, puteri beraya ke umah pkcik sebelah papa pula. Time ni adik badik papa sume dah bkumpul disini. Slps beraya di Bangi, kami adik badik & ipar duai terus ke Salak Tinggi.

Kami ke Salak Tinggi bkn gi beraya. tapi kami adik badik nk buat lawatan ke umah baru adik papa merangkap suami kpd minna-minna.

Nilah dia umah baru minna-minna yg akan bpindah pd bln October ini.

Kak Shibam sbagai ketua rombongan & pengkritik tetap sdg memeriksa kwsan dalaman & luaran rumah.

Papa sbagai arkitek tidak bertauliah memeriksa tingkat atas.

Sbahagian ank2 buah papa dlantik sbagai penyibuk.

Pd sebelah mlmnya, kami adik badik lepak di umah MIL.


Anak2 & bapak2 ditugaskan utk mengawasi ank2 bmain bunga api. Manakala biras2 pompuan pula bgossip2 di dlm umah. hahaha..

Ayukan wajahku ini..

Esoknya pula pd raya ke 4, kami gi beraya ke Selayang & Shah Alam bsama adik badik papa.

Sempat posing dlm kete smntara jln jame.

mcm hero hindustan laki aku.ahaks..

amin & sepupu

Ni slh sorang ank buah papa. Mimi baru berumur 3 taun. sorang yg sgt bkeletah bila bckp & pndai nk melawa. sng je puteri nk umpan si mimi ni supaya rapat & sentiasa dgn puteri iaitu hnya umpankan lipstick & eyeshadow shj.

tgk tu..papa yg ketandusan ank pompuan leka melayan kerenah ank buah.

cantik tak saya ??

Slps beraya ke Selayang & Shah Alam, adik badik papa beraya ke umah puteri pula. mmg menjadi tradisi adik badik papa, akan dtg beraya ke umah adik badik yg lain mengikut giliran. Harap maap gmbr di umah puteri nan ado sbb tuan umah sdg sibuk melayan tetamu...

8 ulasan:

Ibuhani berkata...

umah x siap lg pun gi raya gak eh......excited nak pindah umah baru tu....hehehe....sronok jln ramai2 kan!

PuTeRi BoNgSu berkata...

to ibuhani,
adik badik saya tak ramai. gan kuarga husband je yg leh hrp. huhuhu...nsb biras2 pon ok & 1 kpala. tu yg syok tu

Lady of Leisure berkata...

amboi syoknya nak pindah umah baru..
lady yg tak keje ni pun hari ni dah mulakan tugas balik sbg surirumah, lepat baju.. kemas umah.. hehe..

Shibam Jelita berkata...

mcm hero hindustan laki aku.ahaks..
(woi statement ni paling tak boleh blah, ha ha ha, ko pun apa kurangnya, macam heroin hindustan, la la la)

danishahumaira berkata...

seronok2

danishahumaira berkata...

fuh taksub betul zaidi dgn ank pempuan, bila lg wahai pu3, amin da nk msk 6 thn dah kira ok la tu

PuTeRi BoNgSu berkata...

to kak shibam,
tu korang blm tgk aku laki bini pakai bj punjabi lg. wakaka...

to danishumaira,
aku tgh "workhard"lah ni nk mghasilkan gegirl tuk laki aku. harharhar..

Jieda berkata...

wahhh...bestnya dapat pindah ke rumah baru