14 September 2009

KeRaNaMu & BeRSaMaMU

HARI : SABTU
TARIKH : 12.09.09
TEMPAT : KUALA KLAWANG, JELEBU

Sabtu lps, puteri sekeluarga telah ke Kuala Klawang tuk berbuka pose bsama Aiman. Yg specialnya pd kali ini atok & opah pon ikut sama tuk bbuka pose gan cucu tersyg. Bkn apa, mak ayah puteri ni susah sikit klu nk ajak bjln. diaorg ni lbh suka dok di umah dr gi jln kemana2.
agak2nya bilalah puteri nk ikut stail diaorg ekk. tak suka bjln..hahaha... jwpannya tunggulah puteri tuo, barulah pandai dok tperap kat umah.

Berbalik pd cite yg asal...dah hmpir 3 mggu Aiman bbuka pose kt asrama. setiap kali Aiman kol mamanya, mesti mengadu tak lalu mknlah, sahur tak bangunlah, time sahur mkn conflakes jelah & yg paling tersentuh hati puteri bila along puteri cite yg Aiman bila sahur hnya mkn biskut tiger cicah fresh milk jew. adehhhh tersentuh naluri keibuanku... tapi sbnrnya bkn sek yg tak sediakan mknan tapi aiman yg malas nk bjln & nk menapak ke dewan mkn.

Tuk menghappykan hati Aiman, kitaorg ank banak pon ambik keputusan tuk bbuka pose scara bjemaah di Kuala Klawang.

Kami sekeluarga telah memilih restoran mknan tomyam. tak ingatlah pulak apa ke nama kedai tu.

Lg pon kedai nilah satu2nya yg ada di pekan kuala klawang & menjual masakan tomyam.

Blh dkatakan separuh drp customer restoran ni adalah student MRSM bersama parents masing2.

Aiman menjadi contoh kpd sepupu2 yg lain

Lps mkn & solat maghrib, kami bjln pula ke pekan Kuala Klwang.

Atok & opah sempat shopping tikar getah kt sini. Murah tul rega kt sini bbanding rega di Kajang. Senyum lebar mama puteri..

Masa tuk melawat tamat pd pukul 930 mlm.

Bila kami bersalam-salaman tuk bpisah puteri nmpk air mata Aiman mula bertakung nk nangis. Tapi disbbkan ada sifat macho & sifat kelakian yg ada pd diri Aiman, Aiman dpt mengatasi keadaan. Bravo Man..sbenarnya puteri pon sm sedih gak time ni. sub..sub..

Along puteri sempat tinggalkan bekalan lemang & rendang tuk Aiman bsahur (lemang & rendang dbeli sblum kesini). Begitulah kasihnya seorg ibu..

Ari Kamis (17.09.09) Aiman akan mula bercuti slama seminggu tuk Hari Raya..

4 ulasan:

minna minna berkata...

kat situ mmg murah ler reger² barang keperluan, putri. Mgkin kawasan kg, kan.

Apsal adik kita kat alor gajah tu, kalu kami nak balik dari melawat dia, dia x der rasa nak nangih pun..agaknya x der perasaan kut, budak tu..heh heheh

PuTeRi BoNgSu berkata...

to minna-minna,

eloklah cmtu mkcik oii.
ni si aiman tu klu leh setiap mggu nk balik umah.
klu dia tgk kitaorg dtg ramai2 lglah dia sedih.
tak taulah dak tu. sbb dia manja sgt kot...

Lady of Leisure berkata...

takpa, bagi semangat lebih skit pada aiman...
:)

CiNta mYra berkata...

sempat lg tu shopping eik?.. bab nangis tu biasa kot sbb mmg syahdu bila org dtg tgk kita yg mcm terbuang nie.. huhu (ada pengalaman dok asrama. sedey & takut antu..)