8 September 2009

KeJaDiaN Di aRi SaBTu & aHaD

HARI : AHAD
POSE KE : 17


Ahad petang, papa telah menunjukkan bakat tpendamnya dlm bakar-membakar. klu sebelum ni papa hnya pandai membakar sampah shj, tapi kali ni papa telah menunjukkan bakatnya tuk mbakar otak-otak. Ulang suara otak-otak yer, bknnya KEPALA HOTAK !! hahaha...



Otak2 mentah ni puteri dapat dr Johor. Kebetulan abg ipar telah ke Johor last week & abg telah membeli 2 bungkusan otak2. 1 bungkusan tdpt 50 biji otak2 dgn harga yg amat bbaloi iaitu rm 10.90 shj. smpai nk muntah melalak puteri anak banak mkn otak2 ni..

HARI : SABTU
POSE KE : 16

Sekitar kul 4 ptg, puteri telah ke MyDin USJ, Subang tuk mcari brg2keperluan merangkap brg dapo.
Uiii kemain jauh tu tuk mcari brg dapo...
kebetulan weekend nikan cuti smpai ari Senin. Tu yg puteri ambil keputusan tuk jln2 cari pasal & jln2 buang masa.

Mydin USJ, Subang

Kebetulan weekend ni Farah tido umah atok. So, puteri bwk Farah skali kesini.
Kt Mydin puteri belikan anak2 kain sampin & songkok.
Makanya dah completelah dr hujung rambut hingga ke hujung kaki brg anak2 tuk di pagi Raya. ahakss..

Buka pose kami hnya di area Mydin coz dah tak sempat nk cari kedai mkn. Sedar2 jam masa tu dah kul 6.45 ptg.

Lepas peyut dah kenyang, dr Subang kami bertolak pula ke Jusco Equine tuk mencari kasut raya Farah.

Iktibar cite : Anak2 jugak yg dpt barang tuk raya, tapi puteri ??? tolong explain papa....

Sekian..

8 ulasan:

danishahumaira berkata...

ermm standard la mak budak kasi malam sikit la ha ha ha. apa pun bila persiapan utk anak2 da lengkap rasa lapang dada kan

Shibam Jelita berkata...

wei mak teh ni selagi tak raya selagi tu tak habis shopping kan kan kan

PuTeRi BoNgSu berkata...

to danishahumaira,

yelah danishahumaira..aku gak yg x dpt. sedih aku. tapi alhamdulillah sume keperluan ank2 dah settle.

to kak shibam,

mak teh tak shopping ar mak long. tapi ank2 mak teh yg shibuk bshopping. mak teh tak dpt apap2 pon..hahaha

Lady of Leisure berkata...

wah murah betul otak2 tu ye..
sedap tak?
lady suka betul otak2..
kalau pi laksa shack sedap gak depa kasik otak2 makan ngan laksa..

NURA berkata...

salam sobat
wah senangnya ya makan -makan ,,enak tuh..lihat fotonya jadi berselera nich..

ada AWARD untuk mba,,,mohon diterima ya,,di blog NURANURANIKU, trims

Ibuhani berkata...

omak2 mmg slalu dpt yg last2 minute nanti :)

PuTeRi BoNgSu berkata...

hai lady,

mmg murah klu beli kt johor. tapi tulah jauh sgtlah pulak. pasni klu sesapa g sana nk kirimlah. huhuhu

hai nura,

ok thanks. nanti put3 ambik & letakkan di umah put3 ni

PuTeRi BoNgSu berkata...

to ibuhani,

yelah ibuhani. kesian tul kt eden ni. uwaaa