29 Jun 2009

CeRiTa CiNTa RoSSa

Hari : SABTU (27.06.09)
Tempat : Life Centre. KL

Bertempat di Life Centre KL, puteri & papa telah bdua-duaan(wahh ayattt..) tuk menghabiskan masa mlm mggu tuk melihat diva terunggul Indonesia, Rossa di konsert mini cerita cinta Rossa yg ditaja oleh Hotlink.

Sebelum tu puteri nk ucapkan thank u so much kt papa sbb sanggup melayah kerenah isteri tchinta ni. wlupon sebelah pagi papa sibuk dgn keje kt opis, sbelah tghr lak ada tournament bowling & sebelah ptg tkejar2 balik umah tuk bwk isterinya ke konsert rossa. kesian gak kt papa sbb mengejar masa tapi puteri pedulik hapa janji niat dhati tertunai..hahaha


Emcee konsert pd mlm tu ialah Anne dr hotfm. Oooo ini rupanya anne DJ radio tu. puteri mmg tak kenal dgn anne ni. padahal dr tempat parking hingga naik lif sama2 dgn anne. masa dlm lif dlm hati puteri siap bdetik, lawanya budak ni. glamor lak tu.biasalah bdk KL. agaknya si anne ni perasan yg puteri pandang kt dia. pastu terus anne tegur puteri :

anne : akak nk tgk rossa ke.
puteri : ha'a nak tgk rossa.
anne: ok enjoy yer kak
puteri: ooo ok..

bila pintu lif tbukak anne terus masuk ke dlm dewan. kecuali puterilah kan tak dpt masuk lg. masa ni puteri terus ckp papa, agaknya ni mesti org tb ni. sbb dia dpt masuk terus. sampai papa pon pujilah. papa kata bagus ar budak tu. peramah & tak sombong. bila konsert start kul 8, emcee pon kuar. bila tgk je muka bdk ni, puteri & papa terus tgelak bsr.. laaaaa bdk yg sm2 dlm lif tadi Anne rupa-rupanya. kesiannnnnya aku laki, bini ketinggalan zaman tul. tak kenal tu artis. klu puteri tau yg dia tu dj dah lama puteri ajak ambik gmbr dr dlm lif lg. wakaka...

Persembahan konsert dihiburkan oleh anne yg telah memanggil penonton tuk naik ke pentas. penonton2 yg naik ke pentas mmg sporting giler. langsung tak segan silu tuk menyanyikan lagu2 rossa smbil bjoget. slps thibur dgn aksi penonton, kumpulan sofaz pulak menyanyi dgn 4 lagu. handsome gak penyanyi kumpulan sofaz ni. huhuhu..

Tepat kul 9pm, rossa yg ditunggu2 pon keluar. wahhh rasa syok sgt masa tu dpt tgk rossa dr dekat. kebetulan puteri dpt bdiri barisan depan skali. tulah untungnya dtg awal. ohh lupa nk bgtau, tgk konsert ni bkn ada tmpt duduk yer. kena bdiri. bdiri pon bdirilah, rossa punya pasal. tapi nasib baik penonton2 sume baik2 belaka & masih ada sifat bsopan santun tuk menongok konsert. takde yg berasak2 & tak tlalu fanatik. sume baik2 je tinggah laku masing2.

Selama 2 jam, rossa telah bjaya menghiburkan kitaorg sume. setiap lagu yg dinyayikan, rossa akan bcerita & bkongsi tentang kisah cintanya dgn peminat2. yg tak tahannya, rossa punya penghayatan masa nyanyi mmg dahsyat. siap blh menangis-nangis masa myanyi. u mmg divalah rossa. lps nyanyi & dah kuar air mata, ada sorang peminat tu siap kasi tisu kt rossa.

Lagu yg paling puteri tunggu ialah lagu Terlanjur Cinta. Bila jew Pasha dr kumpulan ungu kuar sume peminat2 rossa menjerit. tmasuklah puteri. tak sedar diri skejap dibuatnya. mmg feeling abis weii!!! waduh, waduhhhh kaget skjap. dgn disahut dgn tepukan paling gemuruh, pasha & rossa nyayikan 2 lagu iaituTcipta Untukku & Tlanjur Bcinta.







Konsert rossa selama 2 jam mmg tak terasa. happy sgt puteri mlm tu. hbs konsert baru trasa kaki bkn main lenguhnya. bygkan dr kul 7 - 11mlm kena bdiri. hmpir 4 jam. ya ampunnn sakitnye kaki aku.. turun dr lif rasa nak merangkak cari kereta. bila dpt jew duduk kt kusi kete terasa lega tahap gaban rasanya & dah dlm kete baru tersedar diri yg aku ada 2 anak yg telah ditinggalkan kt umah.

Kesimpulannya dr konsert rossa ni mmg menghiburkan. rossa mmg blh digelar dgn gelaran diva. vokal mmg mantap & psembahannya mmg btenaga dgn sokongan kumpulan pengiring & penarinya yg dterbangkan khas dr Jakarta utk konsert ni.

Dan puteri nk ucapkan trima kasih sgt2 kat along puteri krn sanggup jadi baby sitter & thanks a lot kt wartawan hiburan brita harian ituw yg kasi free tiket kt puteri. pasni klu ada lg hulur2lah slalu yer & tuk papa, papa mmg sporting abis mlm tu dgn melayan tingkah laku puteri. papa pon sama2 menyanyi gan puteri lagu2 rossa. papa mmg best. apa2 pon mama ttp ingat sapa diri mama ok jgn risau..

4 ulasan:

shibam.blogspot.com berkata...

pastu kan bila balik, mesti ko poyo poyo nyanyi duet dengan eddie lagu terlanjur cinta tu dalam kereta kan, siap pegang2 tangan lagi, aiyooo so sweet.

minna minna berkata...

tingt pic rossa without mekap tu..hehehe

PuTeRi BoNgSu berkata...

to kak shibam
bila nyayi tukan, teringat zaman bchinta dulu2.pas pegang2 tgn dlm kete terus smbung dlm bilik lak. wakaka..

to minna-minna
mcm kat email tukan. bila dia tak makeup dah mcm muka M..D pon ada. hahaha

littlemissannie berkata...

lain kali kalau terjumpa..tegur saya ye kak..hehe.. :)