22 Jun 2009

MuSiM DuRiaN Oiiii

Sperti yg sume tau, skrg ni tgh musim durian. gi mn2 akan bsepah2 org jual durian kt tepi jln. oleh kerna puteri skeluarga mmg hantu durian, maka puteri tak sanggup nk melepaskan peluang ni.


Rasa tak puashati lak close up gmbr kecik kt atas tu. haaa ambik gmbr beso ni. baruleh menjeleskan korang2 sume.. hahaha..

Durian ni along puteri beli di Kuala Klawang smlm. o t way balik dr tgk ank ksayangannya di MRSM, along telah mborong buah durian. durian ni mmg original buah kg. Fuhhhhhh mmg sodapppp. time ni klu ada org sapa, mmg puteri tak layannn..

Leh kerna tlalu byk dbeli, kitaorg mkn gan eksyennya. yg mn durian yg kurang lemak, tak manis terus reject ketepi. tak usik lgsung yg tak sedap tu. terus kopek buah lain. yg x sdp tu terus dketepikan tuk buat tempoyak gan kuah durian. apa kuah duriannn..lg sodap tu. nk nyer klu cicah roti gan kuah durian. surrrpppp sodapnya. mmg tak kuruslah puteri cmni. hahaha..

Dlm seramai2 family puteri, hnya papa jer yg tak suka mkn durian. papa hnya mkn seulas dua jew, pastu papa dah tak heran nk mengadap buah ni. papa hnya setia tuk mengopek buah dr mkn. papa kata buah ni busuk. rugi oooo idup papa. tapi yg peliknya knpalah anak2 papa yg 2 org tu tak ikut cam papa yer. tak suka mkn durian.....klu korang anak banak tak suka kan BAGUSSS. leh puteri mengadap sorang2 jew. ni tidak, baru pegang blm kopek anak2 dah tunggu dulu..anak lg laju dr mama. huhuhu...

6 ulasan:

danishahumaira berkata...

wooo ini mau seminggu sendawa n kentut bau durian huwargh huwargh huwargh

PuTeRi BoNgSu berkata...

Kencing pon bau durian kak oiii...

Rinna berkata...

Aduiyai..best nye makan durian..anto ler sini sikit..mana2 taak dibukak lagik tuh..hehehe :)

Ibuhani berkata...

oii...terliur aku...

mawar berkata...

buat lempuk pun ok...lagi tahan lama.....sapu kat roti..pergggg sodap....

minna minna berkata...

mak dah kol suh balik kg amik doyan...