10 Julai 2009

AnaK G SuRaU, BaPaK G ClaSS, MaK G BuAnG DuiT

Seperti biasa, ptg slps abis keje terus ke umah MIL tuk ambik afiq balik dr school. tapi ptg smlm afiq tak nk ikut balik umah. katanya nk ikut opah & atok gi surau pas maghrib & isyak. sbb kt surau ada baca yassin. yelah smlm kan kamis mlm jumaat. kt surau area umah MIL puteri tu selalunya akan buat baca yassin & kdg2 ada buat tahlil. bila dah afiq ckp camni bkn puteri tak izinkan pulakkan. GILO ar klu tak kasi. so puteri pesan kat afiq, nanti papa ambik afiq kul 10mlm & pas balik surau jgn lupa buat homework. papa lak tpaksa ambik afiq lmbt smlm sbb papa setiap ari senin & kamis papa ada class pulak. kesian gak kt afiq, puteri takut dia penat. tapi tu dah kemahuan dia sendiri, dah kira alhamdulillah dia ada hati nk ke surau tanpa paksaan.

Leh kerna line kat umah agak clear, slps maghrib puteri, amin & along puteri pon ada plan kitaorg tsendiri. plan tuk ke Jusco Equine. hahaha teramatlah bagusnya puteri. bapak gi belajo, anak gi surau, mak lak gi abiskan duit. bkn apa puteri nk gi carik bj, baju kecik gan suar kecik tuk bwk g bcuti nanti. kukuhkah alasan ku ini ??? apa2 jelah janji aku dah smpai ke jusco.

ni gmbr amin yg sama sibuk ikut puteri ke fitting room. org sibuk cuba bj, dia pon sm menyebuk nk joint skali.

Dah settle sume brg keperluan puteri, amin lak mintak nk mkn sushi. sejak dua menjak ni amin dah pandai lak nk mkn makanan Jepun ni. ni sume angkara along puteri yg mengajor sbb kitaorg laki bini mmg tak suka makanan ni. busuk weii.. bau hanyer. puteri tgk pulut dia tu pon dah mcm muntah kucing je uii. apalah yg korang suka sgt ni. bila tgk amin mkn kembang tekak puteri tgk. rasa mcm nk cuba mkn..tapiiiiiii eeeee nanti dululah. pintu hatiku blm tbukak tuk MENCUBANYA..

3 ulasan:

danishahumaira berkata...

blm cuba blm tau dah cuba nk dan nk dan nk lg he he he

minna minna berkata...

kita pun x baper nak gemor sushi. kepingin nak makan pun x penah ada. hehhehe

selamat cuti² btw.

PuTeRi BoNgSu berkata...

danishahumaira >> setakat ni blm ada rs nk cuba. tapi sok lusa xbrani jamin ar. hahaha..

minna2 >> thanks a lot. taun dpn kita plan sm2 gi sana ekk