18 Mei 2009

MeH G SuKaN


Buat pertama kalinya kt entry puteri ada cite psl sukan. maklumlah puteri bukan sorang atlet @ kaki sukan. pendek kata nk gi bsukan seminggu skali pon jgn haraplah. lg sedap lepak kt umah.
tu blm bab cite psl sukan. sorrylah beb. salah oranglah. klu org bcerita psl sukan kt puteri, main angguk jer. acek2nya phm ar konon...setakat cite psl sukan lari dlm guni, isi air dlm botol leh ar layan. tu pon sbb time tadika dulu wajib kena masuk acara. klu tak diwajibkan, rs nya mmg fail gak ar.

Ni nk bagitau kt korang. klu korang nk taulah. Sok hingga ari ahad (19 - 23 Mei), kt tmpat keje puteri akan mengadakan sukan staff. Pd kali ni sukan akan dibuat di Unikl MSI di Kedah. Hampir 9 kampus yg dibawah 1 bumbung UniKL akan terlibat. sukan staff ni akan diadakan setiap 2 tahun. 2 taun tu rasanya jangka masa yg panjang jugakkan. maknanya sukan kali ni mestilah dibuat dlm suasana yg paling mantop skali.

Macam2 acara yg akan dipertandingkan. seperti bola sepak, bola tampar, bola jaring, badminton, ping-pong, bowling, sepak takraw, futsal & tuk pertama kalinya game golf akan diperkenalkan pd kali ni.

rasa2 koranglah kan puteri masuk kategori sukan apa yek... Cepat...cepat....cepat...sukan apa yg paling sesuai gan badan puteri yg gebu ni....
hahaha....
sebenarnya puteri tak masuk game apa2 pon..
saje kasi gempakkkkkkkkkkkk...
saja nk promote
kan puteri dah kata dr awal tadi,
puteri ni kaki bangku, kaki meja, kaki masam, kaki cantik
tapiiiiiiii
yang benar
bkn kaki botol @ kaki judi...

tapiiiiiiiiiiiiiiiii....
walaupon puteri tak pandai dlm bab2 sukan ni, tuk taun ni puteri akan joint skali gan atlet2 sukan unikl. eeeee bestnya...i like, like...rasa sonok sgt lebih sonok dr atlet2 sukan tu gamaknya. puteri terpilih sebagai sukarelawan. wat means sukarelawan...sukarelawan ialah SUKA, RELA & MENAWAN...sbb ada pkataan MENAWAN tulah puteri terpilih pd kali ni ye kengkawan...

So, puteri nk bgtaulah kt sume pembaca2 blog puteri, dlm masa 6 ari ni puteri tak dpt nk upadate cite. siaran akan tertunggak seketika. kita jumpa next week dgn cite2 yg akan dibawa dr KEDAH..

4 ulasan:

AfiQ berkata...

putri jadik cheerleader la...
konfem suwit...
tpi padang...
hehehehhe
jgn marah ehhhh*

shibam.blogspot.com berkata...

clap clap clap, akhirnya puteri bongsu dapat buat entry yang panjang lebau, ha ha ha, now mak long tahu nape raiqal pun tak minat nak masuk acara2 sukan di sekolah, ia adalah kerana menurun dari mama nya kan kan kan

Ibuhani berkata...

selamat bersukan pu3.....make sure bwk balik pingat ha...

minna minna berkata...

majulah sukan tuk agama bangsa & negara. kalu x der gold medal..jgn berani tuan hamba memperlihatkan wajah tuan hamba di rumah opahanda gayah. hahahhaa