3 Mac 2009

TonSiL MenYeRaNGGGG..

Assalammualaikum sume....pe kabar korang sume ? puteri doakan kengkawan sume sihat2 belaka..

Terasa rindu sangat pd blog puteri ni. maklumlah dah lama tak updatekan cite..ramai kengkawan opis tnya knpa puteri dah lama tak update blog. nilah jwpan tuk korang..klu korang nak tau puteri mc 3 ari. start ari rabu smpai jumaat mggu lps puteri dapat mc dr klinik pakar an-nur krn tonsil dtg kembali utk myerang tekak puteri ni.

Nilah bukti2 surat mc puteri. puteri bukan sakit main2 yer..

Tapi kali ni tonsil ni menyerang bukan main sakit sgt. aduhhhhhhhhhhh...tuhan jer tau betapa sakitnya bila nk makan, minum & telan air liur. kali ni tonsil ni mmg teruk smpai bila nk ckp pon sakit. bila dah sakit teruk mcmni mmg ingat nk operate jer. tapi tulah...tak tau bila nk buat operate ni. bila dah baik, dah tak sakit mulalah lupa diri. niat nak buat operate lgsung tak jadi.

klu kengkawan nk tau, tonsil puteri ni mmg dah patut dioperate. cuma puteri jer yg takut & tangguh2. pernah last year puteri dah dapat date dr pakar ENT an-nur tuk operate tapi puteri cancellkan sbb takut. hehehe...bukan apa kengkawan, puteri dulu pernah buat operation pd taun 2007 sbb batu hempedu. doktor tebuk pusat tuk masukkan skop & tebuk lg 2 bhgian kt perut tuk kuarkan batu. masa operate mmglah tak sedar. tapi bila abis jer ubat bius, aduhhh tuhan jer tau btapa sakitnya time tu. tulah salah 1 sbb knpa puteri tak nk operate tonsil ni. huhuhu..relevan ker reason puteri ni kengkawan ...

Kawan opis yg paling marah sekali kt puteri ialah Lin. last week time mc ni, puteri bg mess kat dia tuk bgtau yg puteri dpt mc. tapi jwpan mess yg puteri terima bukan atas dasar simpati tapi kena bebel dr lin sbb degil sgt xnk buat operate dr dulu. aduhhh lin, smpai ati ko aku sakit pon ko bebelkan aku...

tapi mmg betul kata lin tu, yg tanggung sakit aku, padan ar gan muka aku..

Klu doktor apa lg ubat yg dia bg klu tak antibiotik, ubat tahan sakit & ubat tuk gargle. tapi kali ni dpt antibiotik paling power.

Tapi tuk ari ni, tonsil puteri dah beransur pulih. alhamdulillah...

Perkara sterusnya yg masih bmain dlm kpala otak ni ialah bila ekk aku nk operate @ aku holdkan lg kputusan aku ni....

5 ulasan:

minna minna berkata...

asik tangguh jek, biler mau baik..g ler operate..leh kita g melawat..

ibu/ani berkata...

cpt operate......cpt baik....badan pun sihat.

shifa berkata...

Jangan tanggug-tangguh lagi nnti takut merebak jd cancer lak!!!!!!

PuTeRi BoNgSu berkata...

eeeeeeeeeeeee takut ar..klu jadi operate nanti korang sume dtg bwk aiskrim McD tau.wakaka..

danishahumaira berkata...

betul kata kak sipa tu kalau da merebak ke cancer sapa nak jawab.