25 Ogos 2009

RoTi AiMaN aFiQ

Klu sebelum ni korang sume panggil roti ni sebagai roti johnkan ?? tapi smlm puteri telah memanggil nama roti ni sebagai "roti Aiman Afiq" . Ni kerna ptg smlm ketika abg ipar puteri sdg sibuk menyiapkan ramuan tuk mbuat roti john, anak2 puteri yg dulu menyibukkan diri tuk masak roti kesukaan mereka. Masing2 berebut nk masak tuk menunjukkan skill masing2.

Ohh yer, lupa nk bgtau abg ipar puteri ni mmg terror dlm bab masak-memasak ni. mmg puteri tak leh nk lwn masakannya. mmg sodap. lg pon abg puteri ni ada bisness catering(promote sikit, sbb nk raya ni kan. sapa2 nk order tuk open house leh lah menghubungi beliau di talian 016-###)..

Tak ketinggalan si cikenot ni. si amin pon sm2 sibuk kt dapur. yg kelakarnya si amin perhatikan kerenah abg2nya sambil tgn dletak kebelakang smbil mulut pok pek pok pek. puteri tgk dah mcm tauke roti john pon dah ada time tu.


Time buka pose semlm, "roti Aiman Afiq" ni yg abis dulu dibedal leh bdk2. Tu baru bdk2, belum mak bdk lg. ahaks...Maklumlah klu nk dbandingkan dgn yg dibeli kt pasar ramadhan tu tak sama dgn roti yg dbuat sendiri. Klu yg dibeli tu dahlah sos cili sikit, mayonis pon ciput jer. Klu buat sndiri, ambik ko bdk2 ni letak sos & mayonis tak menghagak-hagak. Mcm mak bapak dia ada kilang mayonis dibuatnya..wakaka..

7 ulasan:

MuMMy 2 Haqq berkata...

betol..home made lagi sedap..

ibuayu berkata...

seronoknya puteri bongsu...asyik gotong royong masak je...

Shibam Jelita berkata...

hari ni resepi apa lak? sodap ahhh

PuTeRi BoNgSu berkata...

Hai mummy 2 Haqq,

Thanks kerna singgah ke umah put3.
mmg yer klu kita masak sendiri mmg berbaloi..

Hai ibuayu,
tuk pengetahuan ibuayu, adik badik saya tak ramai. klu dpt bkumpul tu mmg best sgtlah..

PuTeRi BoNgSu berkata...

hai kak shibam,

ari ni kemungkinan bsr masih buat "roti aiman afiq" sbb smlm tak cukup. hahaha..
nk cuba meh ar dtg umah..

Ibuhani berkata...

jual skali ke roti tu? elok je mcm gerai kat luar tu

PuTeRi BoNgSu berkata...

to ibuhani,

klu saya business, saya takut gerai2 roti john sume kena tutup nanti. ahaks..