5 Disember 2009

Dr JPJ Ke 2012

Hari : Khamis
Tarikh : 03.12.09

Ari Kamis lepas puteri & papa telah sm2 bcuti tuk settlekan roadtax kami yg baru jew mampos..Lps gi renew insurance kami terus ke pejabat pos tuk renew roadtax lak. dgn semangat yg bkobar2, kami laki bini menunggu gan sabar tuk menunggu turn tuk no dpanggil. adalah 3,4 minit menunggu, skali papa tnmpk notis yg ditampal dkaunter :-

"HARAP MAAF, JPJ SYSTEM DOWN"

gitulah gamaknya apa yg ditulis...

Bila dah tbaca tu, papa terus ajak puteri ke JPJ yg baru dibuka d Bangi.

Masuk je kt opis JPJ, puteri tgk org tak brapa ramai. Sukati puteri tgk ingatkan leh ar settle gan cepat. Rupa2nya mmg system down 1 Malaysia. adehhhh...time aku cuti nilah dia nk down. xske tau..

Bila urusan tgendala, kami pon dah xde hala tuju. Tiba2 idea bernas puteri muncul. Cadangan puteri ni dkemukakan pada papa. Suami tchinta pon setuju tuk kami berRONGGENG bsama2 iaitu tgk movie 2012.

Kami terus ke Alamanda, Putrajaya. Dah smpi alamanda baru teringatkan ank2 yg tinggal. hahaha..leh ke cmtu ?? tapi puteri rs kurang bersalah sbb ank2 puteri dah tgk movie ni gan makcik diaorg.ahaks..

2012 ni bg puteri oklah. puteri kasi 4 bintang drp 5. Impak cite ni mmg real. Cara kiamat yg dbuat mmg menakutkan & btapa sukarnya manusia nk menyelamatkan diri drp hancurnya bumi ni.

## apa yg tpikir leh puteri bila tgk movie ni ialah sudah bsedia ke puteri tuk menghadapi hari kiamat & sempatkah puteri menyelamatkan ank2 ketika blakunya keadaan ini. ya allahhh...hnya allah swt saje yg maha mengetahui..wallahualam bissawab..

4 ulasan:

Ibuhani berkata...

oh.....sompek dating ekk.....baguihlah hang sbb pandai mengambil kesempatan :)

Auna berkata...

HMMM... mesti besh kn citer tuu ...teringin nk tengok tapi my dad and my mum takder duit nk gi tengok kt wayang....dh dapat sekali cukupler..(menonton citer geng upin dan ipin with my family..kirenyer okey ler tuu dpt gi panggung wayang tuu walapon sekali....happy gak..)

alaqim berkata...

cite tu memg bez...tapi ramai yag komplen ending nyer..huhu..

PuTeRi BoNgSu berkata...

to ibuhani,

kita kena "peka" & merancang tuk dating bsama. wakaka...

to dik auna,

xpe dik auna. mungkin your dad & your mum xnk ajar ank2 dia tuk mcari hiburan. syukur dgn apa yg ada..alhamdulillah..

to alaqim,

put3 pon rs ending x besh & x logik. dlm kiamat2 pon masih ada yg tselamat..huhuhu..