15 Februari 2010

ChiCKeN Pai


Dr last week puteri dah pakat gan cousin tuk wat chicken pai. Cousin puteri ni, puteri import dr JB. klu bab wat kuih2, biskut2 & pai dia mmg terror. Leh kerna kepakarannya, puteri ajak cousin puteri ni bersantai2 di umah puteri smbil belajar cmne nk wat chicken pai.

Klu gi belajar kt kelas dah tentu kena 50, 60 hinggit. silap ari bulan lg lbh. tapi kelas puteri ni diberi secara percuma shj & hnya kuar modal saje..berbaloi2..ahaks..

Nilah hasilnya.walaupon rupanya tak secantik chicken pai secret recipe tapi rasanya mmg kalah secret recipe. huargh..huargh...
Yang pentingnya, ank2 sekali hadap pai ni smpi 3,4 biji. sampai x makan nasik dbuatnya..tu yg buat semangat puteri membara2 tuk cuba & cuba lagi smpi jadik.

5 ulasan:

Ibuhani berkata...

bg rasalah nanti......bawak tau.....jgn bg jamu mato jer :)

PuTeRi BoNgSu berkata...

insyallah..klu ada lg saya bwkkan tuk akak. tapi x janji takut ank2 dah abis bedal. hahaha..

danishahumaira berkata...

wah ni compem anak pempuan rajin turun dapur, nak tau rasa sedap ke tak bwk opis dulu baru boleh komen sedap ke tak hahaha

PuTeRi BoNgSu berkata...

moga2 masin mulut danishahumaira...hukhukhuk..klulah betul bb girl.alangkah indahnya..hakhakhak..

pai tu dah abis lah..biasalah bdk2.klu put3 wat lg, puteri kasi ek..

Hapi berkata...

hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....