1 Mac 2010

IkaN PuNYa HaL

Dlm seminggu ni tekak rs nk mkn ikan kerapu je..

Puteri luahkan rs ati kt husband, so husband pon bwklah isterinya ke restoran di area Bangi. Tapi syg seribu kali syg..wah dah mcm tajuk lagulah plak...setiap restoran yg kami gi, sume kata dah abis. ikan siakap adalah kata waiter tu plk..ikan tu nk wat hape..

Leh kerna nk jugak ikan kerapu, mlm semlm papa cuba gak bwk puteri ke restoran di Sg Besi. Sederet gan kedai di Minlon yg dtepi highway tu.tapi ttp syg seribu kali syg..restoran tu tutup plak. rs cam nk menangis puteri dbuatnya. punyalah teruk perangai ko... hahaha..

Dr Sg Besi kami terus ke area Bangi lg sekali. mn tau kali ni ada rezeki..rupanya mmg xde rezeki gak. masih beralasan ikan dah abis. Smpi puteri bersuaralah kt waiter tu..dah abis ke mmg ko tak jual. klu x jual, ckplah tak jual..hahaha..sia2 je dak tu kena marah...

So, ari ni kt opis puteri meluahkan perasaan kt kwn baik pulak. konon2 mengadulah..nsb danishahumaira sanggup melayan kehendak sahabatnya ni & terus mengajak puteri lunch di Village View Bangi. Bila danishahumaira pelawa cmtu, hati puteri ni rs sonok yg tak terhingga & smpi kt kete bdoa moga2 adalah ikan kerapu...

Smpi di restoran ni, soalan pertama yg puteri soal kt waiter ialah :

puteri : "ikan kerapu ada tak dik"....
waiter : ada kak..
puteri : alhamdulillah serentak gan danishahumaira...
waiter : muka blur..

ya allah...punyalah sonok rsnya..nk melompat pon ada.hahaha..

nilah dia ikan yg diidam-idamkan..

haaa ambik ko..gigi gan kpala je tinggal. klu x diingatkan nasihat org tua2, jgn mkn kpala ikan dah lama puteri telan skali.hikhikhik...gelojohnya ko puteri..

Anyway thanks a lot kt danishahumaira & ibuhani krn sanggup melayan selera ibu mengandung ni..mmg sedap & bselera sungguh puteri mkn tadi.alhamdulillah...

6 ulasan:

ibuayu berkata...

ibuayu pun asyik mengidam ikan kerapu(tapi tak mengandung)masih tak jumpa sampai sekarang...yang ado ikan siakap je

Ibuhani berkata...

sib baik teringin ikan kerapu jer......kalau tiba2 teringin nak mkn jaws ke, ikan todak ke......parah tu. Mano nak cari?hehehe....

PuTeRi BoNgSu berkata...

Ibuayu,
yelah ibuayu..ikan kerapu susah nk dpt skrg.kedai tertentu je yg ada jual. kt pasar mmglah byk,tapi puteri x sehandal chef tuk masak sendiri..hikhikhik..

Ibuhani,
setakat ni lum lglah kak nk yg bukan2. klu saya teringin, kita carik sm2 ek..hahaha..

danishahumaira berkata...

mula2 cuak jugak bila budak tu kata ada je fuh lega siap aminkan lagi hahahaha

PuTeRi BoNgSu berkata...

aku pon rs sonok sgt bila bdk tu kata ada. mklumlah dah lama nk pekena tapi x dpt2.ahaks..

鳳梨酥Blue berkata...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社