4 Januari 2010

1st day at Kindergarten

Ari ni 1st day Amien start kindergarten kt Sri Ayesha..

Masuk je dlm class, muka Amien dah start mendung. tapi baru mendung blm start hujan. bila muka amien dah start mendung, hati puteri ni mulalah start sebak. adehhhh... mak pon 2 X 5 jugak ni. tak leh jadik.. papa yg mula perasan isterinya pon sama mendung trus papa tarik tgn puteri tuk kuar dr kelas. hahaha...lawak siutttt...

Setelah buat bayaran deposit & monthly fees, seblm kami berangkat balik, puteri & papa jenguk lg sekali keadaan Amien. ooooo Amien dah ok, dah tak mendung. dah mula main2 gan kengkawan. alhamdulillahhh...

Bila tgk Amien dah ok, kami pon terus gi breakfast & singgah pula ke sek Afiq tuk menjelaskan yuran sek kebangsaan. Tapi yuran tak blh dbyr ari ni sbb kena jelaskan pd ari Sabtu akan dtg. cehhhh menyesahkan btllah..apalah salahnya sek ni kutip yuran 1st day psekolahan mcm setiap taun. myusahkan parents lah klu cmni....

Kul 10 pg, kami ke kindergarten Amien lg. Kali ni Amien tgh breakfast. Bila puteri tnya pd teacher, sama ada Amien nangis @ x teacher kata Amien ok & langsung tak nangis. Alhamdulillah...

Jom layan gambar:-


Seblm gi sek

Dlm class

Maka start ari ni, bmulalah kembali rutin harian tuk mhantar & mjemput ank2 ke sekolah...rela dlm paksa. nk tak nak kena jugak jadi driver tuk diorg. bila agaknya papa leh sediakan sorang driver tuk mhantar & mjemput ank2nya yer ???...tapi syg...ohhhh puteri nmpknya ko hnya bmimpi di siang ari saje..wakaka...

4 ulasan:

Ibuhani berkata...

mak sedih lebihlah tu....hehehe..slmt menghantar n mengambil anak2 ke sekolah ekk :)

[S]itie [B]Um [B]Um berkata...

happy je die xde nangis2

Kuzam@ejump berkata...

hahahaha...mak memang lebeh tangkap leleh...huhuhu...ape pon amin memang cute...hehehe...geram tengok pipi dier....

PuTeRi BoNgSu berkata...

to ibuhani, sitie & kuzam,

mak yg lbh sebenarnya. first day saya siap tggu smpi time rehat lg. bila tgk dia dah ok, baru hati sng..hahaha..